top of page

Business communicationCHAPTER 2 ENRICHING VOCABULARY – CSEET MCQ

Business communication

CHAPTER 2 ENRICHING VOCABULARY


MCQs PRACTICE QUESTIONS

1. Which of the following is not a German Abbreviation?

(a) S.d.

(b) WWE

(c) P.S.

(d) N.N.

2. Which of the following is not a Latin Abbreviation?

(a) vs. (b) a.v.

(c) Bez (d) i.a.

3. Which of the following is not a French Abbreviation?

(a) Lit (b) Orig

(c) U.S. (d) N.B.

4. Which is not a proverb:

(a) Sweet are the uses of adversity

(b) to scatter to the winds

(c) A rose would smell as sweet by any other name

(d) A closed mouth catches no flies

5. What does the idiom mean “To scatter to the winds”

(a) To waste

(b) Prove of something

(c) To prejudice another person

(d) To deteriorate badly

6. Which word explains the following sentence “To search thoroughly”. (a) Vandal

(b) Genocide

(c) Ransack

(d) Amnesty

7. Which word explains the following group of words “Coming at the right time”.

(a) Opportune

(b) Benefactor

(c) Quisling

(d) Panacea

8. Find out the antonym of the word “Meager”

(a) Empty

(b) Plentiful

(c) Both (a) or (b)

(d) None of the above

9. To transform into a purer or idealised form means.

(a) Sublimate

(b) Ransack

(c) Vandal

(d) Revive

10. The Latin word “bonafide” means:

(a) Strange

(b) Good faith

(c) Colleague (d) None of the above

11. BCC stands for:

(a) Blind copy carbon

(b) Before carbon copy

(c) Blind carbon copy

(d) Before copy carbon

12. VAT stands for:

(a) Value Added Tax

(b) Value Addition Tax

(c) Value Abstract Tax

(d) Value Added Text

13. Alma mater means:

(a) A school or college which one has to attend

(b) A public apology

(c) Preliminary matter

(d) None of the above

14. The proverb “To rob peter to, pay paul” means:

(a) Things take time to complete and to mature

(b) To harm one person in order to benefit the other

(c) You judge a man’s worth by his clothes (d) A man is judged by sort of friends he has.

15. WWW stands for:

(a) World wide web

(b) Wide word web

(c) Web world wide

(d) None of the above.

16. Agnostic means:

(a) One who perform gymnastic frets

(b) The action of attacking with provocation

(c) Science of production, transmission (d) None of the above.

17. There are several pairs or group of words that are similar but are different in spelling and meaning. (a) Antonyms

(b) Homonyms

(c) Synonyms

(d) None of the above.

18. An ostentatious and inappropriate display of learning is :

(a) Jargon

(b) Pedantry (c) Verbosity

(d) Vocabulary.


Answer

1 (c) 2 (c) 3 (d) 4 (b) 5 (a) 6 (c)

7 (a) 8 (b) 9 (a) 10 (b) 11 (c) 12 (a)

13 (a) 14 (b) 15 (a) 16 (d) 17 (d) 18 (a)

Recent Posts

See All

Join CS Community on Telegram - CS Aspirant Hub

CS Aspirant Hub https://t.me/csaspirantsgroup CS Notes & Update Hub https://t.me/CSaspirantHub CSEET Hub https://t.me/csaspirant_cseet_nov21 EXECUTIVE Hub https://t.me/csexecutivegroup2022 PROFE

Comments


bottom of page