top of page

CSEET e-BULLETIN All MCQ Business Communication

CSEET e-BULLETIN All MCQ


Sample Questions

Business Communication (Paper-1)

1. The struggle for justice brings………….. the best of moral qualities in men.

a) Forward

b) About

c) In

d) Out

2. Give Synonym for the following word:

Pensive

a) Sad

b) Thoughtful

c) Tormenting

d) Affectionate

3. Give Antonyms for the following word:

Startled

a) Amused

b) Relaxed

c) Endless

d) Astonished

4. Choose the correct spelling

a) integrity

b) intigerity

c) integerety

d) integrety

5. Choose the explanation that catches the spirit of the idiom/phrase:

Crocodile tears

a) True tears

b) Insincere tears

c) Very angry

d) Very Sad

6. Rearrange the following parts (i, ii, iii and iv) in proper sequence to obtain a

correct sentence.

i. The CEO

ii. of making the right decision

iii. was not scared

iv. despite a loss in profits

a) i, ii, iii, iv

b) i, ii, iv, iii

c) i, iii, ii, iv

d) ii, iii, iv, i

7. ____________enables the sender to know whether or not his message has been

received and interpreted correctly.

a) Encoding

b) Decoding

c) Feedback

d) Noise

8. The word ‘confidential’ superscribed on the envelope is a_______.

a) Salutation

b) Special marking

c) Subject line

d) Attention line

9. Email can be filtered using the___________option which prevents unwanted mails

from entering your inbox.

a) Spam

b) Trash

c) Sent

d) All of the above

10. A list of items in stock at a given point of time is called_________.

a) Lease

b) Inventory

c) Jury

d) Liabilities

Answers

1 – d 2 – b 3 – b 4 – a 5 – b

6 – c 7 – c 8 – b 9 – a 10 – b

Sample Questions

Business Communication

1. A _______________, by definition is placed before a noun or its equivalent in order

to show its relationship in terms of time, place, etc.

a) Preposition

b) Verb

c) Adjective

d) Conjunction

2. The words a or an and the are called ____________

a) Verbs

b) Adjectives

c) Preposition

d) Articles

3. Which of the following is/are the tips for choosing the right words?

a) Simplicity

b) Usage of familiar words

c) Avoid using superfluous words/Verbosity

d) All of the above

4. A ___________ is a single word (with one spelling) that has more than one meaning.

a) Synonym

b) Homonym

c) Homophone

d) Antonym

5. Which of the following is/are the important points that needs to be followed for

solving comprehension passages?

a) Read the passage as fast as possible.

b) Get thoroughly involved with the paragraph to understand it.

c) Underline important lines or parts of the passage to answer the

questions.

d) All of the above.

6. “Communication in its simplest form of conveying of information from one

person to another”. Who gave this definition?

a) Koontz and O’Donell

b) Hudson

c) George Terry

d) Allen Louis

7. Which of the following is not the Seven C’s of effective communication?

a) Ambiguity of expression

b) Completeness of information

c) Conciseness of message

d) Correctness of facts

8. Which of the following is/are the purpose of listening?

a) To specifically focus on the messages being communicated, avoiding

distractions and preconceptions.

b) To gain a full and accurate understanding into the speakers point of view

and ideas.

c) To critically assess what is being said.

d) All of the above


9. In case of_____________ message, the audience is expected to need encouragement

in order to act as the sender desires.

a) Positive Messages

b) Negative Messages

c) Persuasive Messages

d) Dominating Messages

10. The commercial processes involved in promoting and selling and distributing a

product or service is called__________.

a) Marketing

b) Telecommuting

c) Downsizing

d) Outsourcing

Answers

1-a 2-d 3-d 4-b 5-d

6-b 7-a 8-d 9-c 10-a

Recent Posts

See All

Join CS Community on Telegram - CS Aspirant Hub

CS Aspirant Hub https://t.me/csaspirantsgroup CS Notes & Update Hub https://t.me/CSaspirantHub CSEET Hub https://t.me/csaspirant_cseet_nov21 EXECUTIVE Hub https://t.me/csexecutivegroup2022 PROFE

Comments


bottom of page